“5 Netët e kinemasë Spanjolle” në kinemanë “Kadri Roshi”

0

 

NGA: SKËNDER JAÇE

Për 5 Net rresht Kuçova do të jetë Qyteti i Kinemasë Europiane.

Kuçova e naftës mirpret në edicionin e dytë, kinemanë Spanjolle në produksionet më të fundit të saj. Emra të njohur të kinemasë Spanjolle si regjisorët Sebastián Borensztein, Daniel Sanchez Arevalo, Juan Antonio Bardem, apo aktorët Alberto Closas, Bruna Corrà ,Quim Gutierrez, Raul Arevalo, Marta Etura etj, do të pasqyrojnë në ekranin e madh jetën kulturën dhe problemet sociale të popullit spanjoll.

Aktiviteti kinematografik do të ketë dhe një homazh për aktorët e mëdhenjë Spanjoll. Do të mari pjesë dhe Trupi Dipllomatik i Ambasadës së Mbretërisë Spanjës si dhe Personalitete të kulturës dhe artit Shqiptar. Ky aktivitet organizohet nga Cinemania film nën kujdesin e Veçantë të Kryetarit të Bashkisë Kuçovë Selfo Kapllani dhe u mbështet finaciarisht nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë si dhe Ambasada Spanjolle. Për 5 Net rresht Kuçova do të jetë Qyteti i Kinemasë Europiane.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here