3 vjet pa regjisorin Misto Zoto

0

 

Ne daten 17 -Shkurt – 2016 nderroj jete Misto Zoto regjisor ,petagog ,ish shef katedre per degen e drames ne Institutin e Larte te Arteve, nje nga kuadrot e pare qe mbaruan studimet jashte vendit per art dramatik ne Rusi dhe ishte i pari qe atje u specializua per regji televizive .

Ne TVSH ishte regjizori i pare i shkolluar ne ate profil. Mbas kethimit nga rusia karieren e filloj ne teatrin “A. Moisiu” ne Dures ku realizoi disa premiera . Me fillimet e TVSH -vazhdoj atje si regjisor dhe me vone ne Instituti e Larte te Arteve. Nga ketedra qe ai drejtoj kane dale shume kuadro qe kane bere dhe po bejne epoke. I perjetshem qofte kujtimi i tij dhe perendia e ndjefte.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here